De Alphense Filmsterren

computer_01Piep – hik – blurp – oh pardon,  zei vorige week mijn, als altijd nijver werkende, speurbittenbak terwijl zij verschrikt een paar bitjes oversloeg. Plotsklaps keek vanuit het scherm een verstilde Alphense politicus mij met open mond aan aan en stond een andere, in een wel heel verdachte houding, naar de hemel te wijzen. Nou zijn de meeste Alphense politici zelden stil en is het ook nog even de vraag of de hemel wel precies boven Alphen ligt, dus moest er wel wat bijzonders aan de hand zijn.

superman_01Al gauw bleek het om zogeheten “still images” te gaan. Een enkel beeld uit een filmpje dat zomaar, samen met haar verstilde kameraadjes, over het grote internet aan het dwalen was gegaan. En daar staan ze dan de aspirant politici. De één docerend, de ander met overtuiging en weer een ander met dollartekens in de ogen.

Even jammer dat kennelijk de roem bij enkele filmsterren zo naar het hoofd is gestegen, dat er door alle oprispende emoties acute financiële bewusteloosheid is opgetreden. Maar goed, wat maakt het uit. Al in de Romeinse tijd wist men dat de gemiddelde kiezer niet verweten kan worden ‘dat’ door te hebben. Zo is er met volksverlakkerij en/of bestuurlijk opportunisme altijd weer wat te halen. Toch fluistert een duivels duiveltje mij, de wel heel foute gedachte, in dat heeeeel misschien sommige filmsterretjes het zelf niet doorhebben.

Kijkt u dus zelf maar en om uw politieke kennis te testen mag ‘u’ bepalen of er zaken in zitten waar een gemeente niet over gaat, die al een (oh shit, even niet opgelet) gepasseerd station zijn en/of financieel onhaalbaar zijn.

De Alphense Filmsterren <=== Klik mij

Helaas is het videofragment niet meer beschikbaar. De dienstverlener die het bestand opsloeg heeft onverwacht deze dienstverlening gestopt.

Dit artikel is geplaatst in Alphen gemeenteraad politiek en getagged , , , , , , . Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.