PvdA wil eindejaarsbonus voor minima

kerstboom_011Eindejaarsuitkering

De PvdA heeft vandaag in de Alphense gemeenteraad gevraagd de Alphense minima in de weken voor Kerstmis een eindejaarsuitkering van 50 euro te geven. Dit is mogelijk omdat Alphen aan den Rijn deze maand hiervoor ruim 146 duizend euro van het Rijk heeft gekregen.

De Alphense minima kunnen nu dit extraatje in december tegemoet zien.

euro_011Armoede

Bijna drieduizend Alphense huishoudens moeten rondkomen met 120 procent van het sociaal minimum of minder. De PvdA wil deze groep een extra steuntje in de rug geven. Die 50 Euro extra betekend voor veel minima dat Sinterklaas weer kan langskomen of dat er weer samen met de familie Kerst kan worden gevierd.

roos_011Extra geld voor de minima

De PvdA heeft dit in de Tweede Kamer mogelijk gemaakt met een voorstel om gemeenten extra geld te geven voor de minima. Met de Minister van financiën Wouter Bos is afgesproken dat het een gift is die niet belast wordt. Ook huishoudens die bijstand ontvangen krijgen dit bedrag netto bovenop hun uitkering.

Dit artikel is geplaatst in Alphen gemeenteraad politiek, Landelijke politiek en getagged , , , . Bookmark hier de permalink.

One Response to PvdA wil eindejaarsbonus voor minima

  1. Beste Dick,
    Ik zie door heel Alphen heen dat wethouder Blom niet de minima, maar vooral de AlphenPas helpt. Als we het geld dat tot nog toe in die AlphenPas is geïnvesteerd (nou ja, weggegooid), dan hadden onze minima en bijstandsgezinnen dit jaar geen € 50, maar € 100 bij gekregen. Zelfs met de foutieve berekening van de wethouder had dit de minima meer opgeleverd dan de hele AlphenPas dat ooit kán doen. Maar ja, raadsbesluit, nietwaar?