Parkeerproblemen Stationsomgeving

roos_021Zaterdag (op de fiets) voor een werkbezoek naar de stationsomgeving. We kregen namelijk veel klachten over de parkeer- (en verkeers-) situatie.

Nadat er al eerder door ons een enquête was verspreid ging ik zaterdag, samen met Inge Prins (d66) en Tseard Hoekstra (VVD), de wijk in om met de wijkbewoners op straat over de parkeerproblemen in de wijk te spreken.

img_2046_03

Erg leuk was dat vele bewoners ons benaderden en ons zelfs met de fiets kwamen opzoeken. Diverse bewoners gaven spontaan een aantal concrete oplossingen voor de problemen. De problemen en oplossingen lagen dan ook eigenlijk gewoon letterlijk op straat. Betaald parkeren was daar echter niet bij, want dat bleek gewoon de problemen te verschuiven en ook nog andere problemen op te roepen. Binnenkort hebben we de uitslagen van de etiquette en kunnen we deze samen met enige concrete oplossingen presenteren.

img_2053_02

Ook werden we samen met de buurtbewoners getrakteerd op een droef voorbeeld van hufterig gedrag, toen iemand voor onze neus zijn auto dubbel geparkeerd op straat achterliet en gelijk een file op het Hazenveld veroorzaakte. Enthousiast begon hij nog een auto erlangs te dirigeren maar gelukkig haalde hij sw auto uiteindelijk weg en parkeerde de auto daarna (niet gelukkig) gewoon schuin op de stoep. De bewoners vertelden dat dit gedrag wel vaker voorkwam. Daarna hadden we, naast de inventarisatie van de parkeerproblemen, gelijk een lijst van actiepunten over beter in te richten verkeersstromen en vooral de handhaving van het op de stoep parkeren door onze gemeente. De dienst Toezicht en Handhaving Openbaar Gebied (THOG) moet binnenkort maar eens een paar straten verder rijden en het langdurig op de stoep parkeren aanpakken. Vooral het snel naar een melding komen zou al veel problemen in de kiem smoren.

Dit artikel is geplaatst in Alphen gemeenteraad politiek en getagged , , , , , . Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.