Leuk initiatief van de milieudienst

groenedag2009Proef de Groene Dag in Alphen aan den Rijn

Op zaterdag 3 oktober zullen de heer Stan Lyzak, wethouder van Milieu van de gemeente Alphen aan den Rijn en hoofd afdeling Leefmilieu van de Milieudienst, mevrouw Annemieke de Zwart-Durieux, de Groene Dag openen op de markt op het Rijnplein. Winkeliers van Alphen aan den Rijn en omstreken zullen in vijftien kramen en of  in eigen winkel allerlei ‘groene’ producten in het zonnetje zetten.  Van 11.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers van de markt allerlei groene producten uitproberen. Ook kan men gratis een heerlijke smoothie ‘roeien’ of een heerlijke verse jus d’orange fietsen bij mevrouw Cat. Of een ponyritje bij één van de Landwinkels maken. Verder worden er 400 gratis tasjes met biologische producten uitgedeeld aan de mensen die meedoen aan de speurtocht over de markt.

Waarom een groene Dag?
Van veel producten bestaat tegenwoordig ook een groene variant. Groene producten ontzien mens en natuur meer dan gewone producten en verdienen daarom extra aandacht. Op de Groene Dag kunnen mensen kennismaken met het brede assortiment aan groene producten en weten zij hun weg hopelijk blijvend naar deze producten te vinden.

Wat is er allemaal te vinden op de markt van de Groene dag
In de fitnesssnackbar van mevrouw Cat gaat geen kilowatje verloren en wordt elke calorie hergebruikt. Er kan voor een heerlijke jus d’orange worden gefietst of stap op de roeitrainer en roei een geweldige smoothie bij elkaar. Op veel plaatsen kan er volop geproefd worden en is er overal informatie te verkrijgen over biologische en groene producten. Zoals biologische bitterballen, brood, jam en zuivel.

Initiatief van de Milieudienst
De Groene Dag is een initiatief van de Milieudienst West-Holland. De Milieudienst organiseert de Groene Dag voor de gemeente in samenwerking met de winkeliers en andere “Groene”organisaties.

Waarkoopjegroeneproducten.nl
Op www.waarkoopjegroeneproducten.nl is informatie te vinden over groene producten en verkoopadressen in de regio.

Dit artikel is geplaatst in Alphen gemeenteraad politiek en getagged , , . Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.