Zonne-energie en politieke wil

zon_011

Duurzaamheid

In Alphen aan den Rijn staat de discussie over duurzame energie nu goed op de agenda. Zeker de discussies over duurzaamheid, windmolens, het klimaat, het groene Alphen of het milieu, halen vrijwel dagelijks het nieuws. In aanvulling op mijn onderstaande artikel ‘Alphen voor de Wind’ is het dan ook goed om te wijzen op de wel zeer opvallende verschillen in de toepassing van zonne-energie binnen de Europese landen.

zonnepaneel_01

Duitsland

Gaat u de grens met Duitsland over, dan vallen er gelijk een aantal verschillen met Nederland op. Niet alleen vallen de verschillen in de bouw (lees bouwvoorschriften) op, maar ook het enorme verschil in het massaal toepassen van zonne-energie. Veel daken zijn in Duitsland tegenwoordig bedekt met zonnecellen of zonnecollectoren.

vraagteken_01

Vragen

Hoe kan dat? Waarom gebeurt deze toepassing van zonne-energie in verhouding amper in Nederland? Hoe ontstaan al deze verschillen? De recente VPRO rapportage ‘Here comes the sun’ van het programma Tegenlicht gaat hier op in.

Hieronder de koppeling (‘link’) naar deze rapportage welke ik u van harte kan aanbevelen.

Here comes the sun

Dit artikel is geplaatst in Alphen gemeenteraad politiek, Landelijke politiek en getagged , , , . Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.